Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پنجشنبه شب وقتی بعد از ۱۲۰ دقیقه جدال نفس‌گیر و بعد هم ضربات پنالتی، بازی اسکاتلند و صربستان تمام شد، بی‌شک حس و حال یک بازیکن با همه فرق داشت؛ اندی رابرتسون مدافع چپ و کاپیتان اسکاتلند در شب صعود تیم‌ملی کشورش به بازی‌های یورو ۲۰۲۰، شاید یک فلش‌بک کوتاه به چند سال قبل داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید

انتخاب غیر منتظره کلوپ درباره بهترین خرید لیورپول

او که به عقیده بسیاری از کارشناسان فوتبال، بهترین مدافع چپ فوتبال دنیاست و به یکی از مهره‌های کلیدی تیم یورگن کلوپ تبدیل شده، ممکن است به راهی فکر می‌کرد که در ۸ سال گذشته طی کرد و در نهایت به آن شادی در پنجشنبه شب رسید.

برای پی بردن به مسیری که رابرتسون طی کرده، باید به روز ۱۸ آگوست سال ۲۰۱۲ برگردیم. اندی که در آن زمان ۱۸‌ساله بود، این توئیت را نوشت: «زندگی به مرحله خیلی سختی رسیده و هیچ پولی ندارم # به یک شغل نیاز دارم». اندی در آن روز‌ها در تیم کوئینز پارک در لیگ دسته چهارم اسکاتلند بازی می‌کرد. نکته تلخ‌تر این بود که باشگاه سلتیک یعنی همان باشگاهی که اندی فوتبالش را از آنجا آغاز کرده بود، او را به دلیل جثه کوچکش اخراج کرده بود. او برای تامین مخارج خود، در دفتر باشگاه تلفن‌ها را جواب می‌داد و بلیت بازی‌های تیم را هم می‌فروخت.

اوضاع برای رابرتسون خیلی زود تغییر کرد. فصل بعد جکی مک نامارا، مربی وقت دندی یونایتد او را پسندید و راه او به لیگ‌برتر اسکاتلند باز شد. او یک فصل در آنجا بود تا این‌که با قراردادی به ارزش ۳ میلیون پوند به هال‌سیتی در لیگ‌برتر انگلیس پیوست. او سه فصل در این تیم بود که همیشه برای بقا می‌جنگید. در نهایت مسیر زندگی‌اش وقتی به طور کلی تغییر کرد که با ۸ میلیون پوند به جمع قرمز‌های آنفیلد پیوست. او ابتدا در لیورپول هم چندان فرصت بازی نداشت، اما با آمدن کلوپ به این تیم اوضاع رابرتسون روز به روز بهتر شد.

دست به خیر

هر چه شرایط زندگی رابرتسون بهتر می‌شد، اقدامات او در زمینه مسوولیت اجتماعی هم بیشتر می‌شد. یکی از کار‌هایی که او در این سال‌ها انجام می‌داد، مقابله با فقر غذایی افراد نیازمند در شهر‌های اسکاتلند و انگلیس بوده است. او آنقدر در این کار مصمم است که به دوستان و نزدیکانش توصیه کرده در روز تولدش به جای کادو یا هدیه، پول در اختیار بانک‌های غذایی قرار دهند تا غذای رایگان به دست افراد نیازمند برسد. او حتی به یکی از اعضای داوطلب گروه‌های غذارسان تبدیل شده و در موقعیت‌های مختلف سعی کرده به افراد نیازمند کمک کند.
یکی از اقدامات جالب او در زمینه، دو سال پیش شکل گرفت. آلفی رادفورد یکی از هواداران نوجوان لیورپول پول توجیبی خودش را به یکی از همین بانک‌های غذایی داد. اندی بعد از مطلع شدن از این موضوع، نامه‌ای به همراه یک پیراهن امضا شده فرمینیو را برای او فرستاد. برای همه سوال بود که چرا رابرتسون به جای پیراهن خودش، لباس فرمینیو را فرستاده است. او در بخشی از نامه‌اش به آلفی دلیل کارش را اینطور توضیح داد: آلفی عزیز می‌خواهم با تو صادق باشم. راستش را بخواهی هیچ‌کس دوست ندارد لباس امضا شده یک مدافع چپ را داشته باشد. به همین خاطر از بابی خواستم این کار را برای تو انجام دهد.

منبع: روزنامه جام جم 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فوتبال بازیکن فوتبال فوتبال اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۸۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید
  • فن دایک جایی نمی‌رود: در دوران گذار، لیورپول را همراهی خواهم کرد
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • عکس/ تظاهرات اسکاتلندی‌ها در حمایت از فلسطین و غزه
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • (ویدئو) گل دوم لیورپول به تاتنهام توسط رابرتسون در دقیقه ۴۵
  • گل اندی رابرتسون به تاتنهام (لیورپول 2-0 تاتنهام)
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن